woensdag 2 februari 2011

Primeur in Mill

Deze week las ik op www.inmill.nl dat Serena Pryne al in Mill komt optreden vóórdat ze in poptempel Paradiso staat. Zo, dat klinkt heel geweldig. Misschien is dat wel heel goed voor Mill en trekt het heel veel mensen. Aan de muziek die tijdens haar optreden te horen is, zal het niet liggen. Ze durft zich blijkbaar te meten met beroemdheden als Stevie Nicks, Dusty Springfield en Janis Joplin. In ieder geval houdt ze van uiteenlopende soorten muziek en voor 'Café Geert' in De Kroeg (waarvan de naam nog onthuld moet worden) is het een mooie stunt! Eerst in Mill en dan (pas) in Paradiso!

Het zou leuk zijn als Mill vaker op deze manier het voortouw zou kunnen nemen. Bedrijven in Mill die voor een primeur zorgen, verenigingen die ergens nummer één mee zijn, bedenk het maar.
Mijn buurmeisje heeft daar een uitgesproken mening over, een heel slim idee.

Om wat meer leven in het dorp te krijgen, wat meer mensen op de been om zo te zeggen, heeft ze bedacht dat er in het centrum een échte H & M (Hennes en Mauritz, internationale modeketen) moet komen. En dan het liefst een filiaal dat als eerste in Mill haar nieuwe collecties presenteert. De primeur van wat de rest van Nederland pas later in andere H & M's kan gaan kopen. Dát zou pas veel mensen trekken.
Iedereen die wel eens bij een H & M gewinkeld heeft, weet dat dit verhaal helemaal klopt. Normaal gesproken is het er altijd al druk, maar tijdens de presentatie van een nieuwe collectie 'hangt het er met de benen buiten'! Letterlijk! In sommige steden zijn meerdere filialen van deze klantentrekker en in alle winkels gaan de zaken goed. Wij hebben nog geen H & M, net zomin als Cuijk, Uden, Boxmeer, Zeeland en andere buurgemeenten. Een open kans voor Mill om zich als gemeente op de kaart te zetten!

Toevallig komen er binnenkort een aantal heel geschikte panden vrij, wat te denken van De Concertzaal aan de Stationsstraat of Mariënweerd aan de Oranjeboomstraat? Het lijkt mij een prachtidee. Mill wordt in korte tijd beroemd, H & M zorgt voor de publiciteit. We hoeven ons het hoofd niet meer te breken over de manier waarop we het toerisme hier kunnen stimuleren. Mill loopt straks voorop in de nationale modewereld! Nu alleen nog de mensen van H & M overtuigen!

Deze week op Lievendag's WeBlog: Volle dagen

1 opmerking:

  1. Om Nina's woorden te gebruiken...Cool!
    Sometimes a wish comes true!! Maar in dit geval.
    Ben blij dat het H&M magazine bij mij nog steeds op de deurmat valt.
    Lang leve online shoppen.
    Als er ooit nog een vacature voor een niewe burgemeester in Mill komt, dan heb je onze stem!
    Ben zo benieuwd naar Nina's reactie morgen als ze je blog leest.
    Marcha

    BeantwoordenVerwijderen