dinsdag 15 december 2009

Mill doet mee


Mill kan vanaf nu mee in de vaart der volkeren. De HEMA is geopend.
Nog net op tijd om mee te kunnen doen aan het jaarlijkse festijn 'Midnightshopping' (om uiterlijk 22.00 uur was alles weer rustig in Mill), opende HEMA Mill haar deuren. Natuurlijk wilde ik ook meteen de eerste dag een kijkje nemen in het voormalige restaurant. Uit belangstelling, maar vooral uit nieuwsgierigheid naar hoe het geworden was. Het is gelukt: klein maar fijn, maar met alle kenmerken van 's lands bekendste warenhuis. Dé HEMA, met dezelfde indeling en natuurlijk dezelfde producten zoals overal in Nederland (en België!). Voordeel daarvan is dat je in ieder filiaal meteen de weg weet. Zelfs de bekende worst (met eigen Hyves pagina) ontbreekt niet.
Tijdens die eerste dag in Mill bleken er toch een heleboel mensen rond te lopen voor wie de HEMA toch niet zo bekend was. Althans, deze mensen liepen enigszins doelloos rond en waren er vooral om 'belangstelling te tonen' zoals ik een van de aanwezigen hoorde zeggen. Dat is ook een mooie gewoonte, belangstelling tonen voor de veranderingen in het dorp. Het was er heel erg druk op de openingsdag.
Gelukkig is er ook nu, bijna een week later, nog voldoende klandizie bij de HEMA. Hopelijk zorgt deze publiekstrekker voor meer publiek in het centrum, zodat ook andere Millse winkels daar hun voordeel mee kunnen doen.



Ten overvloede misschien wil ik nog maar een keer de aandacht op ons huis vestigen. Midden in Mill, te koop een vrijstaand pand met mogelijkheden voor werk of winkel aan huis (met de bestemming die op het pand rust, is alles mogelijk!). Nu nog een - lelijke - open parkeerplaats aan de achterkant, maar het nieuwe centrumplan belooft dat het daar helemaal goed zal komen. Er zijn winkels gepland met 2 lagen woningen erboven, dat zorgt in ieder geval voor veel meer vrijheid aan die kant. Van inkijk is geen sprake, want dit project zal haaks op het pand staan zodat niemand last van elkaar kan hebben. Aan de voorkant zal het straatbeeld ook veranderen, met meer groen. Misschien dat de toekomstige bewoners dan ook iets kunnen maken van de anderhalve meter grond voor het huis die officieel bij het perceel hoort, maar nu onderdeel van de openbare weg lijkt. En binnen moet je het gezien hebben om je er een voorstelling van te kunnen maken: de hoge plafonds, originele ornamenten, paneeldeuren, grote (wijn)kelder en het glas in lood bepalen het karakter van dit huis uit 1894. Kom gerust eens kijken: http://tekoop.station-mill.nl.

Deze week op IMMUUN: Vieze varkens worden niet ziek
Op Lievendags Weblog: December

Geen opmerkingen:

Een reactie posten